studio danstique logo klein
Lesinfo

Lesprogramma

In Studio Danstique wordt aan veel vormen van beweging gedaan.

Klassiek ballet (vanaf 6 jaar)

Dansvorm waarin techniek en sierlijkheid een grote rol spelen. Uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding.
De oefeningen worden aan de barre gedaan en 'au milieu' (vrije ruimte) waarbij extra aandacht is voor coördinatie, beheersing en uitvoering. In een vergevorderd stadium wordt er gedanst op spitzen.
Alhoewel klassiek een dansdiscipline op zichzelf is, kan het een ideale basis en ondersteuning voor alle andere dansvormen zijn.
Binnen het aanbod van lessen is het mogelijk om op latere leeftijd weer aan klassiek ballet te doen of zelfs om ermee te beginnen.

Terug naar lesprogramma.

Kleuterlessen (leeftijd 4 t/m 6 jaar)

Onze kleuterlessen zijn te zien als een reis waarin kinderen, in de leeftijd van 4 tot 6 jaar, spelenderwijs ervaring op het gebied van dans en beweging opdoen.
Op de eerste plaats zijn deze lessen bedoeld om het plezier in dans te stimuleren en te ontwikkelen. Maar daar komt wel iets bij kijken. Wat kun je allemaal met je lichaam doen binnen je fysieke mogelijkheden, en wat kun je technisch en creatief? Hoe vind je het om met anderen een opdracht uit te voeren?
Hier wordt de basis gelegd om van dans te kunnen genieten en te groeien in fysieke en sociale vaardigheden.
In de lessen worden allerlei thema’s uitgewerkt zoals; de jaargetijden, indianen, cowboys, dieren, het circus enz. De kinderen leren bewegen op klassieke muziek.

Terug naar lesprogramma.

Jazz / Modern (vanaf 8 jaar)

Jazz / Modern is een heel ruim begrip: het is een dansvorm die enerzijds recreatie is en anderzijds zich richt op serieuze kunstuiting en een goede basis voor dans in het algemeen biedt.
In een les wordt gewerkt aan techniek, maar ook aan ontspanning. Enkele fundamentele eigenschappen zijn: swingende ritmen, geïsoleerde en geaarde bewegingen, het expressieve en sensuele karakter.
Jazz/ Modern-bewegingen zijn contrastrijk: soms vloeiend en soms scherp. Ook zijn er multiculturele invloeden in te herkennen. Er wordt meestal gedanst op eigentijdse muziek en de les wordt altijd afgesloten met een danscombinatie.

Terug naar lesprogramma.

Streetdance (vanaf 7 jaar)

Deze dansvormen zijn ontstaan vanuit de 'straatdans' waaraan technieken uit de jazzdans zijn toegevoegd.
De muziek en trendy bewegingen vormen de stijl die je doet denken aan de videoclips van MTV en TMF.
De lessen bestaan uit technische oefeningen en veel danscombinaties. Er wordt aandacht besteed aan ritmiek, isolaties en de specifieke hip hop-swing.

Terug naar lesprogramma.

Tapdans (vanaf 6 jaar)

Is een dansvorm waarbij je met speciale schoenen (voorzien van ijzeren plaatjes) ritmische klanken maakt.
De lessen bestaan uit een warming-up waarbij de voeten en het enkelgewricht losgemaakt worden. Daarna volgen er een aantal oefeningen voor het aanleren en trainen van de specifieke taptechniek. Ter afsluiting wordt aan een danscombinatie gewerkt.
Door heel de les heen speelt ritme een essentiële rol. Bij tapdans denkt men meteen aan Fred Astaire of Gene Kelly, maar het heeft zich ook door b.v. 'Riverdance' ontwikkeld tot een eigentijdse dansvorm.

Terug naar lesprogramma.

Body Heat (vanaf 16 jaar)

Power Yoga (vanaf 16 jaar)

Pilates (vanaf 16 jaar)

Qi Gong (vanaf 16 jaar)

Zumba/ Fitness

Hatha Yoga

Uitgebreide informatie over deze lessen vindt u op onze lesinfo-pagina 2.

Terug naar lesprogramma.

Lesrooster

Kleding

Lesgeld

Vakanties & Feestdagen

Klik voor meer info.

© 2018 Studio Danstique
button home
button fotoalbum
button lesinfo
button contact
button voorstellingen
Pivacybeleid