Corona Protocol

Protocol verantwoord sporten van Studio Danstique.

Update:
Joepie, we mogen weer open vanaf 15 januari 2022. Geen leeftijd limiet, geen tijd limiet.
Wel mondkapje op bij binnenkomst tot het moment dan men op de plek staat waar men de sport gaat uitoefenen.

Zie bericht hieronder van het RIVM.

Denk aan de basisregels en vooral alvast heel veel sport plezier. Tot ziens in onze (warme) studio.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

Maandag 11 mei 2020 gaan we starten!
We hebben definitief toestemming van de gemeente om te starten per 11 mei met de balletlessen buiten in onze danstheatertuin. Hierover zijn we zeer verheugd als docenten en de leerlingen gelukkig ook. Afgelopen dagen is er veel contact geweest tussen de docenten over hoe we dit op een verantwoordelijke wijze gaan oppakken. In de onderstaande tekst staat hierover uitgebreid plan met instructies. We verzoeken om dit goed te lezen. We moeten het namelijk samen doen en samen de verantwoordelijkheid dragen om dit tot een goede uitvoering te brengen.

Wij beschikken over een grote tuin waarbij we makkelijk 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook hebben we de tuin zodanig aangepast dat er op een veilige manier les gegeven kan worden, met een buiten barre voor de klassieke lessen, materialen die buiten worden gebruikt zijn/ worden niet binnen gebruikt. De tuin is 8 meter breed en 25 meter lang waarbij er aan de achterkant een deel afvalt vanwege het podium. Dus ongeveer 20 meter lang en 8 meter breed, voldoende ruimte om buiten te sporten.

Er is een situatieschets gemaakt hoe leerlingen op een veilige manier binnen kunnen komen door de voordeur (al in de juiste kleding), daarna lopen ze door de kleedkamer de zaal in direct door naar buiten, in de kleedkamer (waar niet omgekleed zal worden) moeten de handen gedesinfecteerd worden (desinfectiemiddelen staan klaar) dan lopen ze direct door de zaal naar buiten, daar zal de training worden gegeven. Leerlingen kunnen na afloop van de training de handen weer desinfecteren op een tafel bij de poort en lopen dan door de poort weer direct naar buiten.

Indien het toilet toch gebruik dient te worden staat er desinfectiemiddel voor de handen en het toilet wordt na ieder bezoek gedesinfecteerd, maar liefst geen gebruik van het toilet uiteraard.

Ouders worden gevraagd hun kinderen bij de voordeur af te zetten en bij de poort op te halen waar ook voldoende afstand kan worden gehouden tussen de ouders onderling. Ouders mogen dus niet mee naar binnen en leerlingen worden in de juiste kleding afgezet en direct weer opgehaald.

Vooraf zal dit uitgebreid gecommuniceerd worden zo ook de regels zoals bekend:

 

 • voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
 • blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
 • blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
 • houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
 • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
 • was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 • was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
 • douche thuis en niet op de sportlocatie;
 • vermijd het aanraken van je gezicht;
 • schud geen handen;
 • kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.

Deze regels zullen wij voorafgaand aan al onze leerlingen en docenten communiceren en ook ophangen in de school.

Ook zullen we voorafgaand aan de training navragen bij de leerlingen/ ouders of zij of hun gezinsleden geen klachten hebben of een gezinslid recent positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19); dit kan makkelijk aangezien we voor iedere les een app groep hebben aangemaakt waar we nu digitaal de lessen op doorgeven.

Zie hieronder de situatie schets van onze balletschool met danstheatertuin:

situatieschets

Foto’s van onze danstheatertuin: