Lesprogramma

In Studio Danstique wordt aan veel vormen van beweging gedaan.  
Ons lesprogramma bestaat uit:

Dansvorm waarin techniek en sierlijkheid een grote rol spelen. Uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding.
De oefeningen worden aan de barre gedaan en ‘au milieu’ (vrije ruimte) waarbij extra aandacht is voor coördinatie, beheersing en uitvoering. In een vergevorderd stadium wordt er gedanst op spitzen.
Alhoewel klassiek een dansdiscipline op zichzelf is, kan het een ideale basis en ondersteuning voor alle andere dansvormen zijn.
Binnen het aanbod van lessen is het mogelijk om op latere leeftijd weer aan klassiek ballet te doen of zelfs om ermee te beginnen.

Vanaf 6 jaar

Tijdens Yoga Dansspetters worden kinderen op een speelse manier uitgenodigd om in contact te komen met zichzelf en met de buitenwereld. Yoga Dansspetters omvat veel meer dan dat je denkt. Bij het uitbeelden van een verteld verhaal worden kinderyoga houdingen, relaxatie, dans en beweging, ademhaling, massage, meditatie en visualisatie, kinderyoga spelletjes, het gebruiken van verbeeldingskracht, creatief zijn op een kindvriendelijke manier aangeboden en uitgevoerd. Door de afwisseling van actie, beweging, dans, ontlading en rust en relaxatie tijdens Yoga Dansspetters (her)ontdekken kinderen de mogelijkheden van hun lichaam. Ook hun innerlijke wereld wordt bij Yoga Dansspetters aangesproken. Wat een positief zelfbeeld en een gegrond vertrouwen en innerlijke rust teweeg brengt.

 

Voor wie zijn/haar conditie op peil wenst te houden op swingende en toffe muziek, is Body Heat/ Aerobic de oplossing!
Het eerste deel van de les bestaat uit een stevige warming-up, gevolgd door spierversterkende oefeningen. Muziek uit de hitparades zorgt er voor dat je steeds in het juiste ritme blijft, de lesgeefster doet enthousiast mee en ziet toe op de correcte uitvoering van alle bewegingen.

Langzaam wordt je hartritme op peil gebracht voor het dansante gedeelte, waarna je gradueel terug afbouwt tot volledige rust in de cooling-down, gevolgd door stretching tijdens de laatste tien minuten van de sessie.
Na een uurtje Body Heat/ Aerobic voel je je aangenaam ontspannen en kijk je al uit naar de volgende les.

De houdingen komen allemaal voor in gewone Hatha yoga. Alleen bij Power Yoga worden de houdingen vloeiend en dynamisch uitgevoerd, onderling verbonden. Daarbij gebruik je ademhalingstechniek.

De ademhaling geeft de kracht en ondersteuning, die je nodig hebt om de houdingen goed en zorgvuldig uit te voeren.

Dit is om het gezondheidseffect te vergroten.

Gezondheidseffecten:

  • Door het omhoog brengen van de lichaamstemperatuur stimuleer je het afweersysteem.
  • Door het transpireren krijg je een dieptereiniging. De afvalstoffen en giftige stoffen worden afgevoerd.
  • De bloedsomloop wordt gestimuleerd.
  • Je gaat je meer ontspannen voelen.
  • De verbranding van calorieën wordt bevorderd.
  • De conditie verbetert.
  • Het coördinatievermogen verbetert.
  • De kans op sportblessures vermindert.
  • Uw innerlijke rust wordt gestimuleerd.

Bij regelmatige beoefening van Power Yoga wordt je lichaam sterker,
leniger en meer ontspannen en voelt u zich fris, energiek en in balans.

Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Omdat hij zelf een tengere jongen was, en op jonge leeftijd een zwakke gezondheid had, experimenteerde hij met allerlei vormen van sport en yoga om zijn lichaam sterker te maken.

Als jong volwassene was zijn gezondheid daardoor zeer verbeterd. Hij ontwikkelde uit eigen opgedane ervaring en kennis van Westerse en Oosterse filosofen een eigen trainingsmethode met als doel fit te worden en te blijven
Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam. Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten anderen ongemoeid.
Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zal je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen.
Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd.

Rust, rust en nog eens rust. De oefeningen van yin yoga werken niet op de spieren, maar op de gewrichten en het bindweefsel. Alle houdingen doe je op de grond en de poses houd je voor een lange tijd vast, meestal zo’n vijf minuten. De uitdaging zit ‘m juist in het ontspannen van de spieren. Het maakt je lichaam dan ook vooral flexibeler, niet sterker. Vaak wordt deze yogavorm dan ook gecombineerd met een actievere soort of een andere actieve sport.

Informeert u eerst even welke kleding er wordt gedragen in de les waarvoor u zich interesseert.

Scroll naar boven